دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 122 KB
تعداد صفحات : 73
بازدیدها : 538
برچسبها : پروژه استرس شغلی رضایت شغلی سلامت روان
مبلغ : 6500 تومان
خرید این فایلپایان نامه و پروژه تحقیقاتی کارشناسی روانشناسی بالینی بررسی رابطه بین استرس شغلی، رضایت شغلی با سلامت روان در معلمان مقطع متوسطه شهر اردبیل
چکیده
هدف از انجام این تحقیق، بررسی استرس شغلی، رضایت شغلی با سلامت روان در معلمان مقطع متوسطه می باشد که در این روش از روش همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان شاغل مقطع متوسطه شهر اردبیل می باشد. نمونه پژوهش شامل 100 معلم که بهروش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سلامت عمومی پرسشنامه رضایت شغلی و پرسشنامه ی استرس شغلی استفاده شده است. این ابزارها از لحاظ روانسنجی دارای اعتبار و پایایی قابل توجه بودند و برای تجزیه داده ها ازروش آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون) استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که بین استرس شغلی، رضایت شغلی با سلامت روان رابطه معنا دار وجود دارد.
مقدمه
همواره نحوه ی کار افراد و محیط آن میتواند بر روی سلامت روان ایشان تأثیرگذار باشد ودر نتیجه باعث ارتقا یا افت کاری ایشان می گردد.
زندگی لاجرم ما را در مواجهه با محرکهای تنش زا قرار می دهد و فشار روانی بسیار کم که فشارروانی خفیف نامیده میشود،می تواند به اندازه ی فشار روانی بسیار زیاد که فشار روانی شدید نامیده می شود برای ما نامطلوب باشد. همچنین فشار روانی می تواند زندگی را سرشار از چالش و تهییج سازد هنگامی که خواستهای یک موقعیت با توانایی های ما کاملا جور در آیند می توانیم یک حالت شنگولی را که غرق شدن در کار نامیده می شود، تجربه کنیم. در این حالت حداکثر کارایی را داشته و خود را با لذت در کارمان غرق می کنیم. اکثر تحقیقات نشان می دهد که نگرش خوش بینانه در مواجهه با فقدان ها و شکستها، سلامت روان را بالا می برد. درحالی که بدبینی تأثیر منفی بر آن دارد.
افکار ما به طور زیادی بر مشکلات هیجانی و شخصی مان تأثیر می گذارند. افکار منفی در خلق منفی و افسردگی رایج است و افکار مثبت در احساسات خوب و شاد نقش دارد، در بسیاری از بررسی ها معلوم شده است که محیط بر کارکرد روانی ما تأثیر می گذارد. یکی از مشکلات ناشی از محیط کار، موضوع استرس می باشد که اگر به مدت زمان طولانی و به طور وسیع توسط شخص احساس شود، احتمال دارد نشانه ها شکل قطعی به خود بگیرد و به مرحله ی فرسودگی زیاد بیانجامد.
بنابراین پدیده ی رایج محیط های شغلی امروزی موضوع استرس شغلی می باشد و آن به فشار روانی در محیطهای شغلی اسناد می شود که امروزه اقدامات فراوانی برای پیشگیری از آن در دست اجراست.
آموزش و پرورش به عنوان سازمانی بسیار گسترده و مهم نقش بسیار حساسی در ایجاد توانایی و آسان سازی فرآیند رشد و بالندگی نوجوانان دارد.
فهرست مطالب پایان نامه
فصل اول
چکیده
مقدمه
بیان مسأله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
اهداف جزئی
فرضیه های پژوهش
تعریف نظری وعملیات متغیرها
فصل دوم
الف)رضایت شغلی
عوامل مؤثر و مرتبط با رضایت شغلی
ناخشنودی شغلی و پرخاشگری
اندازه گیری رضایت شغلی
واکنشهای نگرشی و عاطفی رضایت شغلی و از خود بیگانگی
ازخود بیگانگی
ناتوانی
بیهود گی
بی هنجاری
انزوای اجتماعی
از خود بیزاری
نظریه های رضایت شغلی
نظریه کامروائی نیازی
نظریه گروه مرجع
نظریه انگیزشی-بهداشتی هرزبرگ
ب)استرس شغلی
ج)سلامت روان
بهداشت روانی از دیدگاه مکاتب مختلف روانشناسی
تحقیقات انجام شده در داخل کشور
فصل سوم
طرح کلی پژوهش
جامعه آماری
نمونه وروش نمونه گیری
ابزار پژوهش
روش اجرا
پرسشنامه رضایت شغلی اسمیت
پرسشنامه ی سلامت روان کلدبرگ
پرسشنامه ی استرس شغلی
روش تجزیه و تحلیل داده ها
یافته های جمعیت شناختی
فصل چهارم
یافته های توصیفی
یافته های استنباطی
فصل پنجم
بحث ونتیجه گیری
محدودیت ها
پیشنهاد ها
منابع
خرید و دانلود آنی فایل