دسته : پزشکی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 532 KB
تعداد صفحات : 63
بازدیدها : 647
برچسبها : کفایت درمان اعتیاد
مبلغ : 150000 تومان
خرید این فایلدر این پژوهش سعی شد به بررسی کفایت درمان در مراکز درمانی سو مصرف مواد مراکز نگهدارنده با متادون MMT به صورت کمی و کیفی در شهرستان اردبیل پرداخته شود . در ادامه بخشهایی از متن تحقیق و فهرست مطالب آن آورده شده است.
مقدمه
نیاز شدید به هر دارو یا ماده ای که برای بدن غیر ضروری باشد و اختلالات جسمی محسوس و غیر قابل تحمل ایجاد نماید و قطع آن موجب بی نظمی سیستم بدن گردد اعتیاد محسوب می شود.
سازمان بهداشت جهانی و کمیته تحقیقات آمریکا در سال 1964اعتیاد را وابستگی داروئی نامیده اند وابستگی داروئی، وابستگی روانی و جسمی است که در نتیجه وجود رابطه متقابل بین موجود زنده و دارو پدید می آید.
وابستگی ها را می توان به وابستگی های روانی و معمولی و وابستگی های بیمارگونه تقسیم کرد. وابستگی روانی بیش از وابستگی فیزیکی باعث ادامه رفتار در مصرف مواد مخدر می گردد زیرا وابستگی فیزیکی را میتوان با استفاده از مواد دارویی در مدت کمی از بین برد.
خصوصیت دیگر اعتیاد تحمل دارویی و گرایش به ازدیاد مصرف ماده اعتیاد آور است.
تحمل عبارت است از ظهور مقاومت بدنی به بافتی در مقابل اثرات یک ماده به صورتی که برای ایجاد اثرات قوی اولیه، فرد مجبور می شود به تدریج مقادیر بیشتری ماده استعمال نماید.
گستردگی اعتیاد در جامعه امروز ایران تفاوتهای محسوسی نسبت به گذشته کرده است که مهمترین نکته آن اعتیاد جوانان ،افزایش تعداد زنان و کاهش تدریجی قبح اعتیاد در جامعه و خانواده هاست که در گسترش و رواج اعتیاد، نقش عمده و موثری دارد همچنینرابطه نزدیک اعتیاد با مسائل و مشکلات اجتماعی مشکل دیگری است که همراه با اعتیاد می باشد.
متاسفانه آمار دقیقی از تعداد معتادان کشور در دست نیست، ولی آنچه مسلم است مصرف مواد مخدر و بویژه قرص های اکستازی و گروه آمفتلمین ها در کشور رو به افزایش است .در زمان حاضر با احتساب افرادی که به صورت تفننی و گاه به گاه مواد مخدر مصرف می کنند،حدود 3 میلیون و 700هزار نفر مصرف کننده مواد مخدر در کشور بوده که 1 میلیون و 200 هزار نفر آنها معتاد دائمی و وابسته اند.اما درگروه 250 هزار نفر معتاد تزریقی داریم که بین 20-5 درصد آنها آلوده به ویروس ایدز هستند.
در چند سال اخیر با ورود مواد مخدر صنعتی ،الگوی مصرف مواد نیز در جامعه تغییر کرده است،تا اندازه ای که از مصرف مواد سنتی نظیر تریاک، شیره و حشیش به مواد صنعتی مثل هروئین، کراک و شیشه و از مصرف به طریق تدخین و خوراکی به روش تزریق روی آورده اند.
رشد اعتیاد در کشور سالانه حدود 8 درصد بوده در حالی که جمعیت کشور سالانه 2.1 درصد رشد دارد،بنابراین تعداد معتادان سالانه بیش3 برابر جمعیت رشد می کند.
درمان یا ترک اعتیاد شاید امر ساده ای به نظرآید، لیکن در عمل کاری بس دشوار برای معتاد و متخصصان امر است.
اما آیا همانطور که معتاد فکر می کند و بیشتر مردم تصور می کنند همه چیز در مورد معتاد پایان پذیرفته است؟ آیا امکان بازگشت ندارد و آیا این تصورات واقعیت دارد؟ خیر، هنوز امید هست، ممکن است معتاد و زندگی او در حال پایان باشد ولی هنوز پایان نیافته، امید پایان نیافتن هم وجود دارد. به شرط خواستن و به شرط فراهم کردن شرایط خواست و مساعدت به آنها در جهت انجام خواستن و ... زمینه بازگشت را برای آنها فراهم کردن.
از سالها قبل مسئله پیشگیری از اعتیاد جوانان و جلوگیری از توزیع و توسعه انواع مختلف مواد مخدر، توجه تمام کشورهای جهان را به خود جلب کرد و هر ساله مقادیر زیادی از بودجه هر کشور صرف مبارزه با این پدیده شوم می گردد.
در حقیقت بهترین روش ترک اعتیاد، داوطلب بودن معتاد است، اما متأسفانه این قبیل معتادان به ندرت دیده می شوند. معمولا وقتی معتادی را برای ترک به مراکز مربوطه هدایت می کنند، در مرحله ای پیشرفته قرار دارد و یا دچار بحرانهای ناشی از مصرف موادمخدر گشته است زمانی هم که معتاد شخصا داوطلب معالجه خویش بوده و به مرکز مربوطه مراجعه می کند انگیزه وی ترک واقعی نیست...
فهرست مطالب
فصل اول(طرح تحقیق)
مقدمه
اهمیت موضوع پژوهش وبیان مسأله
تعریف واژه ها
اهداف
هدف کلی
اهداف اختصاصی
اهداف بخش کیفی
اهداف بخش کمی
فرضیات یا سؤالات پژوهش
سؤالات مربوط به بخش کیفی مطالعه
سؤالات مربوط به بخش کمی مطالعه
فصل دوم (بررسی متون)
اپیدمیولوژی اعتیاد
انواع مواد مخدر
علل اعتیاد
داغ وننگ ناشی از مصرف مواد
جمع بندی دیدگاههای نظری
راههای پیشگیری از اعتیاد
درمان یا ترک اعتیاد
ایجاد آمادگی و زمینه های لازم در معتاد برای ترک اعتیاد
مرحله اول،بازگیری
مرحله دوم، بازتوانی
علل بازگشت به اعتیاد
داروهای آگونیست افیونی
MMT
درمان نگهدارنده با متادون
فارماکولوژی بالینی متادون
نیمه عمر
آغاز درمان
استفاده منظم
وعده فراموش شده
تحمل
سوخت و ساز
دفع کلیوی
بارداری
تداخل های دارویی
نکات مهم فارماکوکینتیک متادون
عوارض مصرف متادون
سلامت دندانها
مسمومیت با متادون
مداخلات غیر دارویی درمان نگهدارنده
مطالعات انجام شده
فصل سوم(مواد وردش ها)
نوع مطالعه
جامعه آماری
روش نمونه گیری
روش گرد آوری اطلاعات
ابزارگرد آوری اطلاعات
روش تجزیه و تحلیل داده هاوبررسی آماری
ملاحظات اخلاقی
فصل چهارم (نتایج)
نتایج بخش کمی
نتایج بخش کیفی
فصل پنجم(بحث و نتیجه گیری)
بحث
نتیجه گیری
محدودیت ها
پیشنهادات
منابع
خرید و دانلود آنی فایل