دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 56 KB
تعداد صفحات : 70
بازدیدها : 262
برچسبها : عزت نفس منبع کنترل دانشجویان
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلمعرفی پایان نامه بررسی رابطه عزت نفس و منبع کنترل درونی و بیرونی در دانشجویان دختر و دانشجویان پسر
بخشهایی از متن پایان نامه
پایان نامه حاضر با عنوان بررسی رابطه منبع کنترل (درونی- برونی) با عزت نفس که با هدف یافتن رابطه بین عزت نفس و منبع کنترل در پسران و دختران دانشجو و همجنین یافتن تفاوت منبع کنترل و عزت نفس بین دانشجویان دختر و پسر انجام شد.
عزت نفس و منبع کنترل از جمله مفاهیمی هستند که در جند دهه اخیر مورد توجه بسیاری از روانشناسان و پژوهشگران قرار گرفته اند، اما قدمت تاریخی این موضوع در مباحثی که علماء و فلاسفه تعلیم و تربیت در گذشته داشته اند نیز به جشم می خورد در طول صد سال گذشته نیز بسیاری از روانشناسان این نظر را پذیرفته اند که انسان دارای یک نیاز به عزت نفس می باشد. از میان افراد طارن هورنی 1937 روشی را که افراد تلاش می کنند بواسطه آن یک خود پنداره مطلوب از خود به دست آورده و از آن محافظت و دفاع نمایند را مورد بحث قرار داده است.
فرنج و ارگو از عزت نفس به عنوان یک سپر فرهنگی در مقابل اضطراب نام می برند. کوپراسمیت در تحقیق خود به این نتیجه رسید که کودکان با عزت نفس بالا افرادی هستند که احساس اعتماد به نفس، استعداد، خلاقیت و ابراز وجود می کنند و به راحتی تحت تاثیر عوامل محیطی قرار نمی گیرند.
افزایش پیشرفت تحصیلی، افزایش تلاش فرد در کسب موفقیت، داشتن اعتماد به نفس، متکبر و پرخاشگر بودن، تمایل به داشتن سلامتی بهتر، افزایش پیشرفت تحصیلی، افزایش تلاش فرد در کسب موفقیت، داشتن اعتماد به نفس، متکبر و پرخاشگر بودن، تمایل به داشتن سلامتی بهتر، لذت بردن از روابط با دیگران، پیش بینی مثبت نسبت به موفقیتهای بعدی، ارتباط تنگاتنگ در بین عزت نفس و ابراز وجود، از نشانه های بارز سطوح عزت نفس بالا در افراد است.
آنجه در ادامه می آید پژوهشی است که پیرامون ارتباط منبع کنترل با عزت نفس در بین دانشجویان یکی از دانشگاه ها انجام شده است.
بیان مسئله:
عزت نفس یک شاخص بسیاری مهم در شخصیت افراد است که با مقدار ارزشی که ما به خود نسبت می دهیم و فکر می کنیم دیگران برای ما قائل هستند گفته می شود و منبع کنترل دارای دو بعد است؛ منبع کنترل درونی (ما بر سرنوشت خود کنترل داریم و دلیل شکست ما و موفقیت هایمان خود ما هستیم) منبع کنترل بیرونی (ما بر سرنوشت خود کنترل نداریم و دلیل شکست ما و پیروزی ما سرنوشت و بخت و اقبال است).
مسئله در این پایان نامه این است که آیا بین عزت نفس و منبع کنترل دانشجویان دختر و دانشجویان پسر رابطه معناداری وجود دارد و آیا بین عزت نفس دختران و پسران دانشجو تفاوت معناداری وجود دارد و همجنین اینکه آیا بین کنترل دختران و پسران دانشجو تفاوت معناداری وجود دارد یا نه.
متغیرها و تعاریف نظری و عملیاتی آنها
تعریف نظری: مفهوم کنترل دارای دو بعد درونی و بیرونی است. بنابر فرضیات راتر، افرادی که دارای منبع کنترل درونی هستند معتقد هستند که اعمالشان، نقش عمده ای در به حداکثر رساندن برون داده های بد یا خوب دارد.
افرادی که داری منبع کنترل بیرونی هستند فکر می کنند برون داده های بد یا خوب ارتباطی با رفتار خود آنها ندارد و از کنترل آنها خارج است.
تعریف عملیاتی: منبع کنترل مولفه ای است که آزمون منبع کنترل جولیان راتر آن را می سنجد.
مقدار ارزشی که ما به خود نسبت می دهیم عزت نفس نامیده می شود به عبارت دقیق تر، عزت نفس مقدار ارزشی است که ما فکر می کنیم دیگران برای ما به عنوان یک شاخص قائل هستند.
عزت نفس مولفه ای است که آزمون عزت نفس کوپر اسمیت آن را می سنجد.
فهرست مطالب پایان نامه
جکیده تحقیق
مقدمه
فصل اول: بیان مسئله
اهمیت پژوهش
هدف پژوهش
سوالات پژوهش
متغیرها و تعاریف نظری و عملیاتی آنها
منبع کنترل
تعریف عملیاتی
عزت نفس
فصل دوم: پیشینه نظری
نظریه ی روانشناسان و جامعه شناسان در باره ی عزت نفس
نظریه جیمز
نظریه مید
نظریه کولی
نظریه روزنبرگ
نظریه سالیوان
نظریه هورنای
نظریه آدلر
نظریه راجرز
نظریه مزلو
نظریه ی آلپورت
نظریه ی دیگر روانشناسان
عزت نفس و غرور
نقش خانواده در شکل گیری عزت نفس
نقش پدر خانواده بر عزت نفس فرزندان
کمک تخصصی برای افزایش عزت نفس
منبع کنترل
رویکردها و نظریه های متفاوت درباره منبع کنترل
مفاهیم اساسی نظریه یادگیرِی اجتماعی
تفاوت های فردی
کنترل
واکنش در برابر از دست دادن کنترل
منبع کنترل
منبع کنترل درونی
منبع کنترل بیرونی
ویژگی های افراد با منبع کنترل درونی
ویژگی های افراد با منبع کنترل بیرونی
تصور راتر در باره انسان
فصل سوم: طرح پژوهش
جامعه ی مورد پژوهش
نمونه روش نمونه گیری
ابزار تحقیق
آزمون منبع کنترل
آزمون عزت نفس
روش اجرای پژوهش
اجرای اصلی
روش آمار
فصل جهارم: تجزیه و تحلیل آماری
یافته های مربوط به سوال پژوهش
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
پیشنهادات
منابع
ضمائم
خرید و دانلود آنی فایل