دسته : -سمینار
فرمت فایل : pdf
حجم فایل : 1113 KB
تعداد صفحات : 66
بازدیدها : 194
برچسبها : روشهای بیولوژیکی حذف آلاینده ها
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلفهرست سرفصل مطالب:
چکیده
فصل اول : آلودگی آب
فصل دوم : آلودگی هوا
فصل سوم : آلودگی خاک
منابع
-----------------
گزیده ای از بخشهای مختلف متن:
چکیده
در حال حاضر روشهای تصفیه، چه در فاز گاز (هوا) ، چه در فاز مایع (آب) و چه در فاز جامد (خاک) شامل سه دسته اصلی می شود که می توانند به صورت منفرد و یا ترکیبی مورد استفاده قرار گیرند
- روشهای شیمیایی
- روشهای فیزیکی
- روش های بیولوژیکی
روشهای شیمیایی در برخی موارد می توانند بسیار پر هزینه باشند و یا مواد جانبی خطرناک تولید کنند و اگر با آلاینده خطرناکی روبرو باشیم که غلظت مجاز آن در حد ppm یا ppb باشد در این صورت وضعیت از این هم وخیمتر می شود زیرا علاوه بر هزینه بسیار ، کندی سرعت واکنش ، لزوم ساخت رآکتورهای دارای ویژگی های خاص و امکان باقی ماندن ماده شیمیایی مورد استفاده در فرایند که خود می تواند خطرناک باشد نیز مزید بر علت می شود. هر چه اندازه ذرات آلاینده کوچک تر می شود هزینه لازم برای حذف فیزیکی آن نیز افزایش می یابد. روشهای فیزیکی اغلب قادر نیستند تا آلاینده هایی با اندازه های بسیار ریز را از محیط خارج کنند. روشهای بیولوژیکی اگرچه روشهایی بسیار ارزان هستند و به همین علت با اقبال بسیاری روبرو شده اند اما این روش ها قادر نیستند هر نوع آلاینده ای را حذف کنند و یا با سرعت مطلوب و راندمان مورد نظر این کار را انجام دهند، علاوه بر اینها ، بازدهی این فرایندها به شدت وابسته به شرایط محیطی و آب و هوایی است و کنترل شرایط برای آنها گاهی بسیار مشکل می باشد.
ذرات معلق و جامد ، بو و طعم نامطبوع و نیز مواد شیمیایی نظیر کلر و ... پس از ورود و عبور از مراحل اول، دوم و سوم فیلتراسیون الیافی و کربنی (پیش تصفیه) حذف شده و پس از آن آب به مراحل بعدی انتقال می یابد. در مرحله چهارم ، آب آماده شده ، تصویه مولکولی شده و از طریق اسمز معکوس و با کمک فشار پمپ از لایه های بسیار ظریف غشا نیمه تراوا با دقت یک ده هزارم میکرون عبور داده می شود سایر مولکولها به دلیل بزرگی قطر مولکولی موفق به عبور از ممبران نشده و لذا به فاضلاب انتقال می یابد . آب خالص نیز به مخزنی که از قبل برای استفاده روزانه آماده شده است هدایت می گردد.
در مرحله پنجم، آب تصفیه شده عاری از هرگونه آلایندگی و همچنین نرم و سبک که حاوی املاح مورد نیاز بدن نیز می باشد قبل از مصرف از طریق شیر مخصوص استیل که بر روی سینک ظرفشویی قابل نصب می باشد یکبار دیگر از فیلتر کربن نهایی عبور داده می شود . با اضافه نمودن مرحله UV (اشعه ماورا بنفش) برای جاهایی که احتمال آلودگی میکروبی نیز وجود دارد آب خروجی گندزدایی شده و می توان آنرا با اطمینان خاطر مصرف نمود.
حذف آلاینده های احتمالی و مواد معلق در آب نظیر میکروبها ، باکتریها ، فلزات سنگین، پسماندها، کلر ، بو و طعم نامطبوع ، رسوبات لوله ، ذرات گل و لای، همچنین حذف سختی آب و تبدیل آن به آبی نرم و سبک از مزایای سیستم های تصفیه آب می باشد.
اطراف جوامع انسانی مشکلات عدیده ای از جمله آلودگی هوا در مناطق شهری را به دنبال داشته است این آلاینده ها بر انسان و محیط زیست تاثیرات کوتاه مدت و بلند مدت می گذارد . روشهای مختلفی برای حذف آلاینده های گازهای ناشی از صنایع مختلف ارایه گردیده است هدف از این تحقیق بررسی مقایسه ای سه روش جذب سطحی ، جذب شیمیایی و روش بیوفیلتراسبون در حذف آلاینده های گازی از هوای محیطهای صنعتی می باشد.
در این تحقیق در مرحله اول سه روش معمول در تصفیه هوای محیطهای صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفته است در روش اول بدون تغییر در ساختار مولکولی مواد ، آلاینده های گازی از فاز هوا وارد فاز جاذب مایع یا جامد می گردند به علت ظرفیت این نوع جاذب ها می توان حجم زیادی از آلاینده های موجود در هوا را در یک سایت کوچک مجهز به جاذب های سطحی حذف نمود.
در روش دوم ماهیت ترکیبات آلانده ها موجود در هوا در اثر سوزاندن، اکسید کردن و یا سایر فرایندهای معمول از فرم خطرناک به فرم کم خطرتر تبدیل می گردد و بالاخره در روش سوم با استفاده از میکروارگانیسم های سازگار شده با غلظت آلاینده مورد نظر می توان ترکیبات آلوده را در یک فاز بیولوژیک به مواد بی خطر نظیر گاز کربنیک و آب تبدیل نموده و بقایای آلاینده به صورت جرم میکروبی را در محیط واکنش باقی نگه می دارد.
...
خرید و دانلود آنی فایل