دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 525 KB
تعداد صفحات : 116
بازدیدها : 609
برچسبها : تعهد مدیران تعهد سازمانی عملکرد شغلی
مبلغ : 9500 تومان
خرید این فایلپایان نامه برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی (M.A.) گرایش: مدیریت نیروی انسانی. عنوان تحقیق: رابطه بین تعهد مدیران به کارکنان و عملکرد شغلی آنان در اداره کل امور مالیاتی استان گیلان
هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین تعهد مدیران به کارکنان و عملکرد شغلی آنان در اداره کل امور مالیاتی استان گیلان است. جامعه آماری تحقیق حاضر تعداد 840 نفر از کارکنان اداره کل امور مالیاتی استان گیلان می باشد که در سال 1392 مشغول فعالیت بودند و نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران 242 نفر انتخاب شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. روش جمع آوری داده ها میدانی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشتمل بر 23 سؤال بوده است. این تحقیق از نظر نوع توصیفی، از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها میدانی است. پس از تأیید روایی پرسشنامه توسط استاد راهنما و به منظور کنترل پایایی پرسشنامه، نخست 30 عدد پرسشنامه در بین کارکنان به ﻃور تصادفی توزیع گردید و با استفاده از روش آلفای کرانباخ، پایایی پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفت. سپس این داده ها از طریق نرم افزار spss ورژن 18 تجزیه و تحلیل شده و در دو مرحله به اطلاعات مورد استفاده در این تحقیق، تبدیل می گردند. در مرحله اول که تجزیه و تحلیل توصیفی می باشد، داده های جمع آوری شده به صورت جدول آمار توصیفی و فراوانی و نمودار میله ای و هیستوگرام ارائه می شود و در مرحله دوم که تجزیه و تحلیل استنباطی می باشد، با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد بررسی قرار می گیرند. در نهایت می توان در مورد پذیرش یا عدم پذیرش هر کدام از فرضیه های آماری اظهار نظر نمود. نتایج نشان داد که رابطه مثبتی بین تعهد مدیران به کارکنان و عملکرد شغلی آنان در اداره کل امور مالیاتی استان گیلان وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که بیشترین تأثیر در رابطه بین ابعاد تعهد مدیران به کارکنان و عملکرد شغلی مربوط به متغیر توانمندسازی می باشد.
واژگان کلیدی: تعهد مدیران به کارکنان، آموزش، توانمندسازی، پاداش، عملکرد شغلی
در فرهنگ آکسفورد تعهد؛ الزامی است که آزادی عمل را محدود می سازد در فرهنگ دهخدا به معنای عهد نو کردن، تازه کردن پیمان و نگاه داشتن چیزی و تیمار داشتن است. یاووز معتقد است تعهد سازمانی یکی از فعالیت های اساسی و از اهداف نهایی تلاش سازمان ها برای ادامه حیاتشان می باشد. علت آن به خاطر این است که افرادی که سطح بالایی از تعهد سازمانی دارند بیشتر سازگارند، راضی اند، بهره ورترند، با حس وفاداری قوی و پاسخگویی زیاد کار می کنند و برای سازمان هزینه کمتری دارند.
کوهن تعهد را چنین تعریف می کند: تعهد نیرو و توانی است که افراد را ملزم و موظف می کند تا در راستای یک یا چند هدف، رفتار و کنش های مربوط به هم را ایفا کنند.
تعهد سازمانی را به معنی حمایت و پیوستگی عاطفی با اهداف و ارزش های یک سازمان، به خاطر خود سازمان و دور از ارزش های ابزاری آن وسیله ای برای دستیابی به اهداف دیگر تعریف می کنند.
کات و شادور معتقدند که: تعهد پاسخی احساسی است که توسط رفتار، اعتقادات و نگرش افراد سنجیده می شود و تمام سطوح پایینی و بالایی سازمان را در بر می گیرد.
مرتضی مطهری درباره تعهد چنین می گوید: تعهد به معنای پایبندی به اصول و فلسفه یا قراردادهایی است که انسان به آن معتقد است و پایدار به آن ها می باشد. فرد متعهد کسی است که به عهد و پیمان خود وفادار باشد و اهدافی را که به خاطر آن ها و برای حفظ پیمان بسته است صیانت کند.
تعهد سازمانی جهت گیری یا نگرشی است که هویت فرد را به سازمان مرتبط یا وابسته می کند. همچنین تمایل عاملان اجتماعی به اعطای وفاداری خویش به سیستم های اجتماعی تعریف می کنند.
عملکرد در لغت؛ یعنی حالت یا کیفیت کارکرد. بنابراین، عملکرد سازمانی یک سازه ی کلی است که بر چگونگی انجام عملیات سازمانی اشاره دارد. عملکرد سازمانی را درجه ای که سازمان ها به اهداف کسب و کارشان می رسند تعریف کرده اند.
عملکرد به چگونگی انجام وظایف، فعالیت ها و نتایج حاصل از آن ها اطلاق می شود. عملکرد را می توان نتایج قابل اندازه گیری تصمیمات و اقدامات سازمان دانست که نشان دهنده ی میزان موفقیت و دستاوردهای کسب شده است.
عملکرد در بعد سازمانی معمولاً مترادف با اثربخشی فعالیت ها است. منظور از اثربخشی میزان دستیابی به اهداف و برنامه ها با ویژگی کارآ بودن فعالیت ها و عملیات است. ارزیابی عملکرد فرآیندی است که عملکرد شاغل با آن اندازه گیری می شود و هنگامی که درست انجام شود کارکنان، سرپرستان، مدیران و نهایتاً سازمان از آن بهره مند خواهد شد. کاسیو ارزیابی عملکرد را توصیف نظام دار نقاط قوت و ضعف عملکرد فرد یا گروه در رابطه با اجرای وظایف محوله تعریف می کند.
عملکرد در بعد نحوه استفاده از منابع و امکانات در قالب شاخص های کارایی بیان می شود. اگر در ساده ترین تعریف، نسبت داده به ستاده را کارایی بدانیم، نظام ارزیابی عملکرد در واقع میزان کارایی تصمیمات مدیریت در خصوص استفاده بهینه از منابع و امکانات را مورد سنجش قرار می دهد.
به طور کلی ارزیابی عملکرد به فرآیند سنجش و اندازه گیری عملکرد دستگاه ها در دوره های مشخص به گونه ای که انتظارات و شاخص های مورد قضاوت برای دستگاه ارزیابی شونده شفاف و از قبل به آن ابلاغ شده باشد، اطلاق می گردد.
در عصر کنونی تحولات شگرف دانش مدیریت وجود نظام ارزیابی را اجتناب ناپذیر نموده است؛ به گونه ای که فقدان نظام ارزیابی در ابعاد مختلف سازمان را، اعم از ارزیابی در استفاده از منابع و امکانات، کارکنان، اهداف و استراتژی ها؛ به عنوان یکی از علائم بیماری های سازمان قلمداد می نمایند. ...
مطالعات مربوط به تعهد سازمانی در دهه های اخیر به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. توجه به تحقیقات ویژه تعهد سازمانی نه تنها توسط متفکرین مدیریت صورت گرفته است؛ بلکه روانشناسان سازمانی و صنعتی و جامعه شناسان نیز تحقیقات زیادی را در این زمینه انجام داده اند.
شواهد فراوانی بیانگر این است که تعهد سازمانی یکی از عوامل تعیین کننده مهم و پیش بینی کننده قدرتمند رفتار سازمانی است.
از سوی دیگر تعهد سازمانی در اثربخشی سازمانی نقش مؤثری دارد.
می توان ادعا نمود که بین چندین متغیر پیشبین نگرش کاری که روانشناسان صنعتی و سازمانی مورد مطالعه قرار داده اند، تنها رضایت شغلی نسبت به تعهد سازمانی، توجه بیشتری را به خود جلب کرده است.
از آنجایی که انسان موجودی اجتماعی است، زندگی سالم و موفقیت آمیز برای او بدون همکاری و هماهنگی با دیگر انسان ها دشوار و در برخی مواقع ناممکن است. فعالیت های گروهی افراد در سازمان دربرگیرنده هویت و کارآیی هر سازمان است. کارآیی و توسعه ی هر سازمان تا حد زیادی به کاربرد صحیح نیروی انسانی بستگی دارد، هر اندازه که شرکت ها و سازمان ها بزرگ تر می شوند، بالطبع به مشکلات این نیروی عظیم اضافه می شود. امروزه هنر و علم مدیریت را از ظریف ترین، دشوارترین و پر ثمرترین کارها می دانند و آن را به عنوان یکی از شاخص های مهم تمدن معاصر از جمله عامل های مؤثر در رشد توسعه ی اجتماعی فرهنگی، اقتصادی جوامع کنونی بشمار می آورند. در سده ی کنونی اهمیت و اثربخشی این دانش بشری تا آن جاست که برخی از صاحبنظران سده ی 20 را عصر مدیریت و دنیای امروز را دنیای مدیران آگاه می دانند و علم مدیریت را یکی از مهم ترین و پیچیده ترین رشته های علوم انسانی به شمار می آورند.
از نیمه ی دوم سده ی بیستم علاقمندی شایان توجهی برای درک تعهد سازمانی ایجاد شده و نیروی زیادی صرف تجزیه و تحلیل این موضوع شده است. نتایج پژوهش ها بیانگر آن است که تعهد سازمانی با بسیاری از رفتارهای شغلی کارکنان مرتبط است، از جمله این که تعهد سازمانی اثرهای بالقوه و جدی بر عملکرد سازمان دارد. ...
فصل اول.کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسأله
چهارچوب نظری تحقیق
اهمیت ضرورت انجام تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعریف نظری و عملیاتی واژه های تحقیق
تعریف نظری
تعریف عملیاتی
قلمرو تحقیق
قلمرو موضوعی تحقیق
قلمرو مکانی تحقیق(جامعه آماری)
قلمرو زمانی تحقیق
فصل دوم. مبانی نظری و پیشینه تحقیق
مقدمه
بخش اول: تعهد سازمانی
تعاریف و مفاهیم تعهد سازمانی
تاریخچه تعهد سازمانی
الگوها، نظریه ها و تئوری های تعهد سازمانی
مدل مودای و همکاران
مدل استیرز و همکاران
دیدگاه ریچرز
دیدگاه بکر و بیلینگس
مدل مارتین و نیکولاس
مدل مایر و شورمن
مدل می یر و آلن
اثرات تعهد سازمانی در سازمان
عوامل مؤثر تعهد سازمانی
نقش و تعهد سازمانی
ویژگی های شخصی و تعهد سازمانی
ویژگی های شغلی و تعهد سازمانی
ویژگی های سازمان و تعهد سازمانی
اخلاق کاری و تعهد سازمانی
جمع بندی
بخش دوم: عملکرد شغلی
تعاریف و مفاهیم عملکرد شغلی
تاریخچه عملکرد شغلی
الگوها و نظریه های عملکرد شغلی
ماتریس عملکرد
مدل نتایج و تعیین کننده ها
هرم عملکرد
کارت امتیازدهی متوازن
فرایند کسب و کار
تحلیل ذی نفعان
مدل تعالی سازمان
چارچوب مدوری و استیپل
راهنمایی های انتخاب شاخص ها
اثرات عملکرد شغلی و ارزیابی آن در سازمان و کارکنان
جمع بندی
بخش سوم: پیشینه تحقیق
مطالعات خارجی
مطالعات داخلی
فصل سوم. روش اجرای تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه و روش نمونه گیری تحقیق
حجم نمونه
روش و ابزار جمع آوری داده ها
روایی ابزار اندازه گیری
پایایی ابزار اندازه گیری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
آزمون کولموگروف اسمیرنوف(ks )
فصل چهارم. تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
توصیف متغیرهای جمعیت شناختی پاسخ دهندگان
توصیف متغیر های تحقیق
آزمون فرضیات تحقیق
بررسی تأثیر همزمان مؤلفه های تعهد برعملکرد شغلی
رتبه بندی ابعاد تعهد
فصل پنجم. نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
نتایج آمار توصیفی
توصیف متغیرهای جمعیت شناختی
توصیف متغیرهای تحقیق
توصیف آماری سؤالات تحقیق
نتایج آمار استنباطی
پیشنهادات بر اساس یافته های تحقیق
پیشنهادات به محققین آتی
محدودیت های تحقیق
منابع فارسی
منابع خارجی
پیوست ها