مقاله بررسی اصول حسابداری 1 و 2

مقاله بررسی اصول حسابداری 1 و 2 مقاله بررسی اصول حسابداری 1 و 2

دسته : حسابداری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 314 KB

تعداد صفحات : 30

بازدیدها : 245

برچسبها : اصول حسابداری

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی اصول حسابداری 1 و 2 در 30 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله بررسی اصول حسابداری 1 و 2

حسابداری: یکی از فعالیتهای خدماتی است که نقش آن : شناسایی، اندازه گیری ، ثبت ، طبقه بندی و ارائه ی اطلاعات کمی با کیفیت و ماهیت مالی مؤسسات است به منظور آنکه امکانات لازم برا ی قضاوت آگاهانه و تصمیم گیری های اقتصادی توسط استفاده کنندگان از اطلاعات مالی، فراهم شود.

واحدهای اقتصادی:

به دو دسته تقسیم می شوند که 1) انتفاعی ، 2) غیر انتفاعی

  • انتفاعی: به واحدهایی اطلاق می شود که هدف آنها کسب سود و درآمد است که بر دو نوع است: 1) تجاری، 2) خدماتی

1) تجاری: واحدهایی که به خرید و فروش کالا می پردازند و سود کسب می نمایند.

2) خدماتی: توسط اشخاص حقیقی و حقوقی تأسیس می گردند و به واحدهایی اطلاق می شود که در ازای ارائه ی خدمات به مشتریان درآمد کسب می نمایند. مانند: بانک ها، بیمه، حسابرسی

  • غیرانتفاعی: هدف این واحدها کسب سود نیست و در راستای منافع جامعه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی تأسیس می گردند مانند: کمیته امداد، طرح شهید رجایی، هلال احمر

معامله: داد و ستدی که بین دو طرف انجام می گیرد را معامله می نامند که بین دو نفر شخص حقیقی است.

سند حسابداری

نوشته یا ورقه ای است که برای ثبت یک یا چند رویداد مالی در دفاتر طبق ضوابط خاصی صادر می شود و نشان دهنده بدهکار یا بستانکار حساب می باشد، و سند حسابداری یا سند روزنامه نامیده می شود وسیله ای برای ثبت عملیات مالی در دفاتر قانونی با توجه به نیاز مؤسسه به طرق مختلفی ستون بندی می شود.

دارایی ها: کلیه ی منابع اقتصادی یک واحد تجاری یا مؤسسه را دارایی می نامند و بر سه نوع است:

1- دارایی جاری، 2- دارایی ثابت، 3- دارایی نامشهود

1- دارایی جاری:

به گونه ای ازدارایی ها گفته می شود که ظرف مدت 1سال از تاریخ ترازنامه به پول نقد تبدیل می گردند که شامل: صندوق/ بانک، بدهکاران، اسناد دریافتنی، موجودی کالا، سرمایه گذاری کوتاه مدت در اوراق بهادار، پیش پرداخت هزینه ها، موجودی ملزومات، تنخواه گردان

2- دارایی های ثابت:

به آن گونه از دارایی ها گفته می شود که قابل رؤیت است و عمر آنها بیش از 1 سال است و اغلب آنها به غیر از زمین براثر مرور زمان کاهش قیمت پیدا می کنند، یعنی استهلاک پذیرند. که شامل: زمین، ساختمان، ماشین آلات، تأسیسات، وسائط نقلیه و ابزار کار

3- دارایی های نامشهود:

به آن گونه از دارایی ها گفته می شود که قابل رویت نیستند و دارای ارزش برای واحد تجاری باشند اطلاق می گردد که شامل: سرقفلی، حق الاختراع، حق الامتیازها (برق و گاز و تلفن و آب)، هزینه ی تأسیس قبل از بهره برداری شرکت و علائم تجاری

بدهی ها : تعهدات یک واحد تجاری به اشخاص حقیقی و حقوقی را بدهی نامند و بردو نوع است: 1- بدهی جاری یا کوتاه مدت، 2- بدهی بلند مدت یا ثابت

1- بدهی جاری یا کوتاه مدت:

به آن گونه از بدهی ها اطلاق می شود که ظرف مدت 1 سال از تاریخ ترازنامه و از محل دارایی های جاری پرداخت می گردند که شامل: بستانکاران، اسناد پرداختنی به سررسید 1 سال، پیش دریافت های فروش کالا یا درآمد، تسهیلات کوتاه مدت بانکی، قسمت جاری اقساط، تسهیلات بلند مدت بانکی، سود سهام پرداختنی، کلیات پرداختنی و هزینه های معوق یا هزینه های پرداخت نشده.

2- بدهی های بلند مدت یا ثابت:

به آن گونه از بدهی ها که سررسید آنها بیش از 1سال باشد را بدهی بلند مدت یا ثابت گویند که شامل: تسهیلات بلند مدت بانکی، اسناد پرداختنی به سررسید بیش از 1 سال، اوراق قرضه بلند مدت.

سرمایه: ادعای صاحب مؤسسه به اموال مؤسسه را سرمایه نامند.

هزینه: صرف یا خرج قسمتی از دارایی ها به منظور کسب درآمد را هزینه نامند.

درآمد: بهای کالای فروش رفته و یا بهای خدمات ارائه شده به مشتریان را درآمد نامند.

مراحل مختلف حسابداری

1) جمع آوری اطلاعات مالی ، 2) تجزیه و تفکیک اطلاعات مالی از روی مدارک اولیه ، 3) ثبت معاملات در دفتر روزنامه عمومی ، 4) انتقال ثبت های بند3 به دفتر کل ، 5) تهیه تراز آزمایشی ،6) تنظیم کاربرگ ، 7) ثبت اقلام اصلاحی در دفتر روزنامه عمومی و نقل آنها به دفتر کل ، 8) تهیه صورت های مالی (ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت حساب سرمایه) ، 9) بستن حسابهای موقتی ، 10) تهیه ترازنامه آزمایشی اختصاصی.

اصول و مفاهیم حسابداری

1) تفکیک شخصیت ، 2) دوره ی حسابداری، 3) پولی، 4) تداوم فعالیت ، 5) تطابق هزینه ها با درآمد ،6) بهای تمام شده.

اصول حسابداری

1) اصل ثبات رویه ، 2) اصل افشاء ، 3) اصل احتیاط و محافظ کاری ، 4) اصل اهمیّت.

سیستم حسابداری

1) عبارت است از مجموع روشها و دستورالعمل هایی که جهت جمع آوری و سازماندهی اطلاعات مالی مؤسسه به کار می رود. 2) یک سیستم اطلاعاتی که اطلاعات مالی مورد نیاز را آماده و فراهم کند. 3) عبارت است از مجموعه ای از اجزاء به هم پیوسته در داخل یک مؤسسه که آثار مالی رویدادهای آن مؤسسه به صورتها و گزارشهای مالی تبدیل می کند.

اجزای متشکله ی سیستم حسابداری

الففرم ها : این قسمت شامل فرم مدارک اولیه، اسناد حسابداری و دفاتر و فرم گزارشات مالی و آماری و سایر فرم هایی که در هر مؤسسه موجب جریان یافتن کارها و ارتباط مختلف عملیات می گردد.

بسازمان : سازمان دادن کارکنان در تشکیلاتی مناسب عامل اساسی در بهره گیری درست از خدمات کارکنان می باشد.

پروش ها (Procedures) : در هر سیستم عملیاتی که در مراحل مختلف به منظور انعکاس فعالیت های بازرگانی و صنعتی برای کسب اطلاع از چگونگی امور و دسترسی به نتایج حاصل نسبت به کلیه ی فرم ها اعمال می گردد.

جوسایل و تجهیزات (Equipments) : در هر سیستم حسابداری ثبت، نگهداری و پردازش اطلاعات مالی توسط وسایل انجام می گیرد و شامل : 1) ابزار و وسایل ثبت مانند: مداد و قلم، ماشین تحریر، دستگاه فرم نویس. 2) وسایل بایگانی مانند: فاکتورهای خرید و صورت حسابها.

1) وسایل محاسبه مانند: ماشین حساب ، ماشین نواردار، کامپیوتر.

ویژگی های سیستم حسابداری

1) اقتصادی بودن (cost - effectivens) : که اطلاعات مالی مورد نیاز با کمترین هزینه فراهم شود.

2) عملی بودن (practi cability) : که عملیات پیش بینی شده در سیستم با نیروی انسانی، منابع و وسایل و تجهیزاتی که به سهولت قابل دستیابی است انجام گیرد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید