دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 134 KB
تعداد صفحات : 151
بازدیدها : 301
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 11000 تومان
خرید این فایلتحقیق مقایسه میزان شیوع طلاق در ازدواج های سنتی و مدرن در شهر ابهر
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر مقایسه طلاق در بین زوج هایی که ازدواج سنتی داشته اند و زوجینی که ازدواج مدرن داشته اند که فرضیه عنوان شده عبارت بود از اینکه بین زوجینی که ازدواج سنتی داشته اند میزان شیوع طلاق متفاوت از ازدواج هاییاست که به شیوه مدرن ازدواج کرده اند 80 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیده که انتخاب نمونه ها از طریق روش نمونه گیری در دسترس بوده است و آزمون طلاق بر روی آنهااجرا گردیده که جهت آزمون فرضیه ها از روش آماری t مستقل استفاده گردیده که نتایج نشان داد که بین زوجینی که ازدواج سنتی داشته اند میزان شیوع طلاق متفاوت از زوج هایی است که به شیوه مدرن ازدواج کرده اند . به عبارت دیگر میزان شیوع طلاق در زوج هایی که به صورت سنتی ازدواج کرده بودند بیشتر از زوج هایی بود که به شیوه جدید ازدواج کرده بودند .
واژهای کلیدی : طلاق ، ازدواج سنتی ، ازدواج به سبک جدید
مقدمه :
ساختار زندگی که مفهوم مهمی در نظریه لوینسون است ، الگو یا طرح اساسی زندگی فرد در هر لحظه معین می باشداجرای تشکیل دهنده آن روابط فرد را با دیگران اعم از افراد ، گروهها و موسئسات هستند، فقط ساختار زندگی می تواند اجزای زیادی داشته باشند، ولی معمولاً فقط تعداد کمی از آنها که با زندگی زناشویی خانوادگی و شغل ارتباط دارند برای زندگی فرد حیاتی هستند با این حال ارزش عمده و جانبی اجزای ساختار زندگی تفاوت های فردی زیادی وجود دارد گزارش های زندگی نامه ای خیلی ازافراد ، توصیف مراحل زندگی لوینسون را تایید می کنند. این گزارش ها همچنین نشان می دهند که اوایل بزرگسالی (جوانی ) دوره ی بیشترین انرژی در خود نعمت، تناقض و استرس است. این سالها، رضایت زیاد از عشق، تمایلات جنسی، زندگی خانوادگی، دستاورد های شغلی و تحقیق اهداف مهم زندگی را به همراه دارند اما این سالها فشارهای زیادی را نیز وارد می آورند: تصمیمات مهم در باره ازدواج فرزندان، کار و کسب زندگی ، قبل از اینکه خیلی از افراد تجربه زندگی لازم را برای انتخاب عاقلانه داشته باشند زنان در طول زندگی ، بیشتر از مردان روابط صمیمی هم جنس دارند و زنان می گویند وقتی که با دوستانشان هستند ترجیح می دهند فقط صحبت کنند در حالی که مردان می گویند وقتی که با دوستانشان هستند ترجیح می دهند کاری انجام دهند از این صحبت ها البته در کیفیت دوستی ، تفاوت های فردی وجود دارد که هویت جنسی و فعالیت زناشویی در آن دخالت دارند مردان و زنانی که بر اثر مشکلات روحی و روانی یکدیگر و یا عدم تفاهم با یکدیگر و تازه بعد از ازدواج خصوصیات رفتاری هم آگاهی پیدا می کنند که این خیلی دیر است و باعث مشکلات بعدی در زندگی می شوند و تازه بعد از مراسم ازدواج آنان به تعداد زیادی مسائل می پردازد.
هند :
در این سرزمین ارزش و منزلت زن آن گونه بود که چیزهایی زیان بخش مانند بیماری و با - مرگ - مارافعی و آتش بهتر از او بودند. در صورتی که مرد می مرد باید زن راهم زنده در آتش می سوزاندند، تا جایی که در سرزمین (مارتا ) یکی از فرمانروایان هندی 17 زن داشت و پس از مرگ همگی زنده در آتش سوزاند، شدند (صائب تبریزی ) در وصف زنان هند و می گوید :
(چون ذهند و کسی در عاشقی مردانه نیست
سوختن برشمع مرده کار هر پروانه نیست)
قطعاً مسئله طلاق به عنوان حقوق زن به شمار نمی رفته است .
ایران باستان :
زن بسیار مورد ستم و تحقیر قرار می گرفت . مرد حق داشت، برای همیشه او را در خانه زندانی کند یا به قتل برساند ، یا مورد خرید و فروش قرار دهد و طلاق در این دوران جایز بود و بدست مرد انجام می شد.
دین یهود :
در مذهب یهود مرد می تواند حتی بدون دلیل زن را طلاق دهد اگر چه با میل به زن زیباتر باشد، اما به شرط آنکه طلاق زن در ﺷﺄن او باشد که طلاق دهد و گونه در افراد ی که از شئونات بالایی بر خودار هستند ، روا نیست که بدون دلیل همسران خود را طلاق دهند. زن به هیچ عنوان نمی تواند تقاضای طلاق نماید حتی اگر مرد زنا کرده باشد . دلایلی که بواسطه آن مرد حق دارد ، زن را طلاق دهد عمدتاً عبارتند از :
زنا، عقیم بودن ، عیوب جسمانی و اخلاقی. در ( تلمود ) آمده است: ( مرد حق طلاق دارد و برای زن چنین حقی نیست مرد می تواند با کمترین دلیل هم حتی سوزاندن غذا ، زن خود را طلاق دهد ، و جایز نیست با زنی با نیت طلاق ازدواج کند ، مگر اینکه قبلاً اورا خبر دهد . )
دین مسیحیت :
مسیحیت هیچگاه طلاق را جایز نمی دانند ، در انجیل (متی) آمده است که حضرت عیسی پرسیدندکه آیا آن گونه که در دین موسی ازدواج جایز است آیا در دین مسیحیت هم جایز است ؟ حضرت عیسی مسیح فرمودند : بدرستی که موسی (ع) بخاطر قساوت قلب شما اجازه داد تا زنها تان را طلاق دهید اما از اول چنین چیزی وضع نشده بود . من به شما می گویم هر کس همسرش را طلاق دهد مگر به سبب زنا، و زن اوبا دیگری ازدواج کند مرد زنا کرده است و باعث زنا کردن او می باشد و مردی که با زن مطلقه ای ازدواج کند زنا کرده است .
تبت :
مرد می توانست هر موقع که می خواهد همسر خود را طلاق دهد ، بدون اینکه دعوا یی باشد یا طلبی از زن را پرداخت کند ، زیرا ازدواج هم بدون واسطه چیزی انجام می شد، زن و مرد با طلاق بر یک دیگر حرام می شدند و مرد حق رجوع نداشت .
چین :
طلاق را حق مرد می دانست که تنها به خاطر زنای زن یا بد رفتاری و بد اخلاقی یا از بین بردن حرمت آداب و رسوم توسط زن و خارج شدن زن از اطاعت و غیرت مرد انجام می پذیرفت .
ایالات متحده آمریکا :
اصولاً مبانی طلاق در این کشورها بر نظریه قانون اساسی فدرال آمریکا به هر یک از ایالات اختیار داده است که برای شهروندان خود قانونی وضع کنند . به همین دلیل ، برخی از ایالات بر مبنای نظریه «طلاق مجازات» به تدوین قانون طلاق پرداخته اند و برخی نیز نظریه «طلاق درمان» را پذیرفته اند. بنابر این در برخی ایالات آمار طلاق بسیار بالاست. در شیکاگو در سال 1926 م. حدود40،000 ازدواج صورت گرفت و در همان سال 8،000 طلاق انجام شده است. در شهر نیویورک تنها به دلیل (زنا) طلاق جایز است و در ایالات کارولینای جنوبی به هیچ عنوان طلاق جایز شمرده نمی شود. از این رو مردم آن ایالات به کارولینای شمالی می روند ، زیرا در آن ایالات همین که زن بگوید من یکسال از همسرم جدا زندگی کرده ام یا بر هر یک ثابت شد که دائم الخمر است طلاق صورت می گیرد. در هفت ایالات زن به محض اینکه ثبات کرد، مرد یکسال سرپرستی او را ترک کرده است، می تواند شوهر خود را ترک گفته و طلاق بگیرد. (در طلاق مجازات )عللی که می تواند مجوز صدور طلاق صادر شود، عبارتند از :
1- زنا 2- محکومیت به حبس به علت ارتکاب جنایت 3- خشونت و آزار رو حی و ترک خانواده، و همچنین عللی چون ناتوانی جنسی یا سرد مزاجی، ابتلا به جنون و نیز بیماری های شرم آور چون بیماری آمیزشی. در ایالاتی که نظریه( طلاق درمان) مورد قبول است. تنها علت موجه، گسیختگی ازدواج یعنی آشتی ناپذیر بودن طرفین است. البته در برخی از ایالات مانند نیویورک این گونه طلاق پس از یک سال یا 18 ماه تفریق جسمی حاصل می شود. این سهولت در طلاق ، آمار طلاق را خصوصاً در برخی از کشورها بسیار افزایش داده است، چنانكه شهر (رنو) بعنوان (پایتخت طلاق ) معروف گردید. بعدها (مکزیکویستی ) و (ها ئیتی ) جای آن را گرفت .
منابع :
احمدی ، سید احمد. (1373 ) . روانشناسی نوجوانان و جوانان ، اصفهان : انتشارات مشعل .
اصغرزاده، یوسف . (1384). ازدواج و سنتهای آن ، تهران : انتشارات نور.
بهادری ، پیمان .(1382). ازدواج و راهکار های آن، تهران: انتشارات باران.
تیموری، موسی. (1384). طلاق و نوع بر خورد با جامعه، تهران: انتشارات ابد .
حنیفی ، الهیاری ، كمال وند. (1383) . میزان و مقایسه بهداشت روانی در بین زوجین تحصیل كرده و زوجین بی سواد مطرح در مراجع قضایی شهرستان ابهر .
حسینی ، م . ( 1377) . مشاوره ازدواج و خانواده ، تهران : انتشارات آوای نور .
حقانی ، حسین . (1365) . طلاق و فاجعه انحلال خانواده ، تهران انتشارات آوای نور .
فهرست
عنوان صفحه
چکیده 1
فصل اول : کلیات تحقیق 2
مقدمه 3
بیان مسأله 6
اهداف تحقیق 7
اهمیت و ضرورت تحقیق 8
سؤال تحقیق 9
تعاریف واژه ها و مفاهیم عملیاتی و نظری 9
ازدواج مدرن 10
فصل دوم : پیشینه و ادبیات تحقیق 11
تاریخچه طلاق 12
طلاق در ملل و ادیان مختلف 12
یونان باستان 13
قانون بابل 14
ایران باستان 15
دین مسیحیت 16
کشور شوروی سابق 19
تبت 21
چین 22
کشورهای اروپایی و آمریکایی 23
ایالات متحده آمریکا 24
کشور فرانسه 26
جدایی جسمانی 27
انگیزه های ازدواج 28
ازدواج به طریق خواستگاری 31
جدایی قانونی 34
طلاق 35
انواع طلاق در ایران 38
اختلالات رفتاری 39
طلاق و اختلالات رفتاری 31
تحولات عاطفی نوجوانان و نقش والدین در اختلالات رفتاری 42
طلاق و اختلالات رفتاری- اجتماعی 44
آمار و اختلالات ناشی از طلاق 45
مشاوره پیش از ازدواج و اطلاع رسانی به جوانان 46
مشاوره و سلامت اجتماعی 57
علل و پیامدهای طلاق 61
فقر، بیكاری و عدم آگاهی 63
مشكلات اقتصادی 65
اعتیاد، منشاء 85 درصد طلاق ها 66
مشکلات جنسی، عامل 50 درصد طلاق 70
یک طلاق در برابر هر 5 ازدواج 80
طلاق، فاجعهای در انفجار خانواده 82
طلاق و شرایط زنان 84
رابطه بین طلاق وخودکشی 88
تاثیر طلاق بر اختلالات رفتاری كودكان ونوجوانان 97
تحقیقات انجام شده در خارج و در داخل کشور 121
فصل سوم : تعیین روش تحقیق 123
روش تحقیق 124
جامعه آماری 124
نمونه و روش نمونه گیری 124
ابزار اندازه گیری در تحقیق 125
روش تجزیه و تحلیل دادها 127
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها 128
تجزیه وتحلیل داده ها 129
مدل های آماری به كار رفته:جدول 1-4 و نمودار 1-4 130
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری 133
بحث و نتیجه گیری 134
پیشنهاد ها و محدودیت ها 136
منابع 137
ضمائم : پرسش نامه طلاق 140
خرید و دانلود آنی فایل