دسته : گردشگری و توریسم
فرمت فایل : word
حجم فایل : 159 KB
تعداد صفحات : 29
بازدیدها : 585
برچسبها : تحقیق صنعت توریسم اصفهان
مبلغ : 1000 تومان
خرید این فایلتحقیق بررسی صنعت توریسم در اصفهان
1- اصفهان یک فضای مذکر نادر: اصفهان از جمله نوادر شهرهایی است که می توان به جرأت آنرا از میان شهرهای مهم دنیا مبتنی و منحصر به فرد تلقی کرد و این ویژگی ناشی از آنست که کالبد شهر در مجموع یک واحد منسجم و از سمند تلقی می شود و حامل نکته ها و لمئه های یک مجموعه و یا آثار منفردی چنین مفهومی را دنبال کنند حال آنکه در اصفهان همه شهر چنین بار منفی را بدوش دارد. اصفهان ضمن آنکه سبک خاصی از معماری است کالبد کلی آن بیانگر تفکر سیستمی طراحان آن بوده و در واقع نمودی در اندیشه های تاریخ گذشته دارد و نمودی از یک هزار سال تفکر حکیمایی فیلسوف و مهندسان مجتهد بشمار می آید. بعبارت دیگر ساختهای کالبد این شهر نمایش پرده ای از تفکر اسلامی درباره دنیا، برزخ و قیامت است که در انتها به وصل به معشوق منتهی می شود. از این گذشته اصفهان موزه ای استثنایی از تاریخ طبیعی بویژه در دوران چهارم زمین شناسی است و زاینده رود و حاشیه آن برای آنانکه زبان رمز طبیعت را فهم کننده هزار سمئه از تاریخ طبیعی را در یک پرده رهنمونی به نمایش می گذارد. منطقه اصفهان کارگاه دیدنی برای شهرسازان جدید است زیرا تجربه های عملی نظریه های متعدد شهرهای اقماری با زمینه های مختلف در اطراف آن شکل گرفته. در واقع نظریه پردازان می توانند نمونه عینی و تبلور یافته اندیشه خود همراه با میزان واقعیت یافتن آن نظرات را در عمل به آزمون ببینند.
2- صنایع دستی: شهر اصفهان بزرگترین مرکز تولید انواع مختلف ساخته های دستی ایران محسوب می شود. این شهر از قدیم الایام مهد هنرهای زیبا و صنایع به اصطلاح ظریف بوده است. تزئینات آجری و کاشی کاری و گچ بری و انواع خط در آثار تاریخی اصفهان از حدود هزارها سال پیش تا دوره معاصر به اطراف و جوانب مناره ها و داخل و خارج مساجد، قصرها و اماکن بهترین گوده این موضوع است. انواع زری و قلمکاری و ترمه و ظروف قلم زده و قرآن ها و کتابهایی که مخصوصاً در عصر صفویه تذهیب و تجلید شده و قطعات مینیاتور و نقشای روی کاغذ و قلمدان اشاعه و رواج هنرهای تزئینی را در اصفهان گواهی می دهد. سیم کشی، زرکش، زربافی، گلابتون دوزی، پولک دوزی، سکمه دوزی، زنجیربافی، قالیبافی و نساجی از صنایع رایج دستی اصفهان بوده است. در دوران قاجاریه بازار صنایع دستی در اصفهان از رونق افتاده. همچون بازار فعالیتهای دیگر ولی بعد از انقلاب مشروطیت در دوران سلطنت رضا شاه به این صنایع بار دیگر توجه شد ولی در آن زمان کمک هایی که به صنایع دستی می شد بیشتر جنبه مالی داشت و توجه زیادی به راهنمائیهای صنعتی و انجام خدمات سنتی و تشکیلاتی این صنایع نمی شد. از صنایع دستی اصفهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قالیبافی، گلیم، خورجین، زیلو و امثال آنها
- زرگری، نقره سازی، ملیله سازی و اشیاء هنری و مصنوعی فلزی از برنج و مس قلم زده
- مینیاتور سازی تذهیب روی عاج و استخوان صدف و مقوا و چوب و میناسازی
- کاشی سازی برای ساختمان و نقش دار هفته رنگی و معرق و به صورت گلدان و ظروف سفالی
- خاتم سازی - قلمکاری
- منبت کاری - زری و مخمل بافی
- سوزن دوزی، گلدوزی، سکمه دوزی، قلاب دوزی، ملیله دوزی، چشمه دوزی و امثال آنها
- نقاشی بصورت تابلو مینیاتور بزرگ رنگ روغنی و آبرنگی جسمی و روحی و سوخت و نقشه های بزرگ قالی و کاشی.
استان اصفهان پس از استان تهران و فارس سومین استان از لحاظ فروش صنایع دستی می باشد.
افزایش میزان فروش درماههای سال با افزایش مسافر به اصفهان تناسب کامل دارد و چنانکه حداکثر فروش صنایع دستی و تعداد توریستها را نشان می دهد.
بطور کلی طرح و نقش عموم مصنوعات دستی اصفهان اعم از فرش و قلمکاری و ظروف قلمزده و کاشی دوختی های روی پارچه تحت تأیید طرحهای تزئینی دوران صفویه قرار دارد.
3- بازار: بازار در اصفهان از اهمیت جهانگردی زیادی برخوردار می باشد و اکثر جهانگردان داخلی و خارجی سعی می کنند از بازار دیدن کنند و بالطبع خرید نیز خواهند نمود. برای دیدار از بازار دنیا به صرف وقت حدود 4 ساعت دارند، لذا نیاز است مکانهایی برای استراحت توریستها در داخل بازار ایجاد گردد و در غیر این صورت و عدم امکانات رفاهی توریستها خسته می شوند و از ادامه بازدید خودداری مینمایند.
کالاهایی که توسط جهانگردان ورودی خریداری می شود، صنایع دستی مانند قالی، پارچه های قلمکار، مینیاتور و میناسازی، خاتم و کارهای مسی می باشد و تقریباً هر جهانگرد خارجی روزانه در اصفهان 400 دلار هزینه می کند به این ترتیب که 100 دلار برای هتل، 100 دلار برای خوراک و 200 دلار نیز برای خرید دیگر مخارج اختصاص می دهند. جهانگردان خارجی ترجیح می دهند از بازار اصفهان و مغازه های اطراف میدان نقش جهان خرید نمایند. جهانگردان داخلی در بازار برای خرید سوغات سعی می کنند از بازار اصفهان خرید نمایند. کالاهایی مانند کفش کیف پارچه قلمکار قلمزنی کارهای مسی خاتم و دیگر صنایع دستی مورد نیاز از دیگر سوغات اصفهان گز و شیرینی، آب نبات، پولکی می باشد. بازار اصفهان بزرگترین و طولانی ترین بازارآسیا است که با شعبات وابسته به آن قریب 9 کیلومتر بصورت سرپوشیده درازا دارد و از مسجد جامع شروع می شود و تا میدان نقش جهان ادامه پیدا می کند. آثار تاریخی این بازار مدرسه کاسه گران و منار گنبد سلطان بخت آغا و حمام شیخ بهائی هستند.
یکی از معروف ترین بازارهای اصفهان را می توان بازار معروف قیصریه نام برد. این بازار معروف و انشعابات آن از آثار معروف شاه عباس کبیر است. این بازار زیبا از سر در تاریخی قیصریه شروع و به بازار چیت سازها و از آ نجا به بازار دارالشفاء منتهی میشود. سرای معروف شاه در این بازار قرار دارد و همچنین چهارسوی ضرابخانه و چهار سوچیت سازها دارالشفاء و تیمچه های جهانگیر و تیمچه سگه در بازار است.
از دیگر بازارهای اصفهان می تواند از بازار رنگرزها، بازار زرگرها، بازار تفنگ سازها، بازار کلاهدوزها، بازار قنادها، بازار لوافها و آهنگران، بازار کفاشها، بازار منجم باش بازار گلشن یا جارچی باش، بازار روینه، بازار عریان و بازارچه آقا و دیگر بازارها نام برد.
توریستهای خارجی شهر اصفهان را می توان به دو بخش تقسیم نمود: 1- توریستهای بین المللی2- توریستهای منطقه ای
اصفهان ازنظر توریست های بین المللی: اصفهان بواسطه زیبایی بناهای متعدد و تاریخی و ارزش هنری آنها در کشور ایران منحصر به فرد می باشد و از نقاط بسیار جالب کشور است. موضوعاتی که برای توریستهای بین المللی جالب است می توان موارد زیر را نام برد:
آثار تاریخی، معماری بومی، صنایع دستی، دیدارهائی از زندگی کوچ نشینان و آداب و رسومآنها.
سابقه تاریخی شهر اصفهان
جاذبه های سیاحتی شهر اصفهان
کاخ چهلستون
کاخ عالی قاپو
مسجد جامع
مسجد امام( شاه سابق ):
مسجد شیخ لطف الله
کلیسای جلفا
پل خواجو
پل الهوردیخان
میدان امام (شاه ):
سودر قیصیریه و بازار شاهی
گردشگاهو باغهای چهار باغ
منارجنبان
جاذبه های طبیعی اصفهان
چشم انداز دشت کویر
جاذبه های فرهنگی اصفهان
ظروف سفالی
توریستهای خارجی شهر اصفهان
توریستهای داخلی شهر اصفهان:
جاذبه های فرهنگی اصفهان