دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 41 KB
تعداد صفحات : 15
بازدیدها : 223
برچسبها : روان پویشی روان پویایی روانشناسی روانکاوی رویکرد روان پویشی
مبلغ : 115000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله دانلودی بررسی تحول رویکرد و نظام روان پویشی (روان پویایی)
مقاله روانشناسی پیش رو با فرمت word و قابل ویرایش با منبع نویسی و رفرنس دهی دقیق تهیه گردیده و می توان از آن در پایان نامه نویسی و پیشینه نظری نیز استفاده نمود.
چکیده
نظریه و روش روان پویشی از ریشه های روانکاوانه خود تکامل یافته است. رویکرد روان پویشی مدرن یکی از جامع ترین و انعطاف پذیرترین مکاتب فکری در دسترس درمانگران محسوب می شود. این روش درمانی که هم از نظر میان فرهنگی کاربرد دارد و هم پشتوانه پژوهشی رو به رشدی دارد، در بسیاری از کشورها و فرهنگ های جهان به کار گرفته می شود. رویکرد پویشی یک نظام گسترده است که به رشد انسان، شخصیت، اختلالات روانی و فرایند درمان می پردازد. این مقاله مروری بر نظریه روان پویشی معاصر، فلسفه زیربنایی آن و اهداف اصلی این رویکرد ارائه می دهد.
کلیدواژه ها: روان پویشی، روانکاوی، شخصیت، نظریه، فروید
مقدمه
روان درمانی روان پویشی معاصر در چندین جنبه با نسخه اولیه فرویدی خود تفاوت دارد. با این حال، از آنجا که اصول بنیادی این رویکرد معمولاً در بستر نظریه های پیشین ارائه می شود، تمایز بین شکل های قدیم و جدید آن همیشه به راحتی قابل تشخیص نیست. نویسندگان کتاب های درسی که با پیشرفت های چشمگیر رویکرد روان پویشی از زمان شکل گیری آن در اواخر قرن نوزدهم آشنا نیستند، اغلب به انتشار باورهای نادرست ادامه می دهند و دانشجویان را با ارائه دیدگاه های کهنه و قدیمی از روانکاوی سنتی دلسرد می کنند. برای مشاوران تازه کار، مفاهیمی چون "رشک قضیب" و "عقده ادیپ" در بهترین حالت کهنه و در بدترین حالت غیرقابل پذیرش به نظر می رسند. باورهای نادرست درباره نظریه روان پویشی حتی بر متخصصان بالینی نیز تأثیر گذاشته است؛ به گونه ای که برخی از مشاوران با تجربه همچنان از رویکرد روان پویشی (روان پویایی) چنان سخن می گویند که گویی در عصر ویکتوریایی متوقف مانده است. این نوع نگاه همانند آن است که بگوییم رایانه های امروزی هیچ تفاوتی با مدل های دهه ۱۹۸۰ ندارند. همان طور که فناوری رایانه تحول یافته است، نظریه روان پویشی نیز تغییر کرده است.
رویکرد مدرنی که از مبانی فرویدی تکامل یافته است، تحت عنوان نظام روان پویشی شناخته می شود. از آنجا که هیچ تاریخ مشخصی برای جدایی کامل روانکاوی سنتی از روان پویشی معاصر وجود ندارد، این تغییر را بهتر است به عنوان یک فرایند تکاملی در نظر گرفت. در زیست شناسی تکاملی، هیچ رویداد منفردی وجود ندارد که یک گونه را به طور دقیق از گونه ای دیگر متمایز کند. ریچارد داوکینز، زیست شناس تکاملی، این پدیده را به مشاهده شجره نامه خانوادگی از طریق مجموعه ای از عکس ها که به میلیون ها سال قبل باز می گردند تشبیه می کند.
اصطلاح روان پویشی بر این ایده تأکید دارد که ذهن، یک نظام پویا است. نظام های پویا چندسطحی هستند و هر یک از اجزای آن ها با یکدیگر در تعامل قرار دارند. این ویژگی، آن ها را از ساختارهای خطی و متوالی که رفتارگرایان کلاسیک ترویج می کردند، متمایز می سازد. در روان شناسی محرک-پاسخ (S-R)، رفتار به عنوان پیامد قابل پیش بینی محرک هایی در نظر گرفته می شود که بسته به پیامدهای مطلوب یا نامطلوب، احتمال وقوع مجدد آن رفتار را افزایش یا کاهش می دهند...
فهرست مطالب مقاله
چکیده
۱. مقدمه
تکامل پویای رویکرد روان پویشی
۲.۱ روان پویشی معاصر
۲.۲ کاربردهای میان فرهنگی
۳. پیش فرض های مدرن
۳.۱ تاثیر نیروهای پنهان
۳.۲ شکل گیری تجربه با شخصیت
۳.۳ گذشته، نیرویی قدرتمند
۳.۴. واقعیت جبرگرایی روانی
۴. اهداف
۴.۱. توسعه بینش
۴.۲. گسترش انتخاب ها
۴.۳ رهایی از گذشته
۴.۴ بهبود روابط بین فردی
۴.۵ تجربه ی هیجانی اصلاحی
۵. نتیجه گیری
منابع
خرید و دانلود آنی فایل