دسته : اقتصاد
فرمت فایل : word
حجم فایل : 212 KB
تعداد صفحات : 52
بازدیدها : 167
برچسبها : بورس اوراق بهادار تحقیق اقتصاد
مبلغ : 7500 تومان
خرید این فایلمعرفی تحقیق بورس اوراق بهادار تاریخچه و نقش آن در اقتصاد
مقدمه
روشن است که اقتصاد کلاسیک که مشخصه آن رقابت کامل و ذره ای بودن بنگاه هاست، نیازی به وجود بورس اوراق بهادار نمی بینید. با گذار از اقتصاد کلاسیک و توسعه ابعاد تولید، حجم سرمایه گذاری ها نیز بزرگتر و قابل ملاحظه تر می شود و نحوه تامین منابع مالی برای این سرمایه گذاریها دشوارتر می گردد. با ورود اقتصاد به دوره تولید انبوه، نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد چشمگیر تر می شود. به طوری که امروزه جملات کلیشه ای: (بورس اوراق بهادار قلب اقتصاد است). و یا: (بورس اوراق بهادار میزان الحراره اقتصاد کشور است) واقعیتی غیر قابل انکارند. علمای اقتصاد بورس اوراق بهادار را برای تامین و تجهیز منابع مالی حیاتی می دانند و علمای اجتماعی از آن به عنوان ابزاری که به توزیع و تقسیم مالکیت و ثروت کمک می کند، سخن می گویند.
از نظر بدبینان، بورس اوراق بهادر (قمار خانه) ای است که یکشبه می شود در آن پولدار شد و یا به افلاس افتاد. اقتصاددانان رادیکال نیز بورس را مظهر اقتصاد سرمایه داری با همه ابعاد منفی آن می دانند.
پاسخ به این دو گانگی و تعارض چیست؟ کدامیک از نظریات ضد و نقیض فوق صحیح است؟ جواب این است که هر دو و هیچکدام! همه مظاهر اقتصاد جدید، خوب و بد و زشت و زیبا را باهم دارند. تقریبا هیچ پدیده ای همه حسن نیست. بهترین ابزارها چنانکه در جای نامناسب به کار گرفته شوند، نتجیه مطلوب به بار نمی آورند. دینامیت را هم برای تخریب و هم برای ساندگی به کار می برند و چاقوی تیز را ایضا و مگر در مورد پول و ثروت و حتی علم و تکنولوژی حکمی جز این می توان روا دانست؟
اگر اهمیت نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد امروز چنان است که نمی توان از آن چشم پوشید، لاجرم آیا باید به نتایج و آثار منفی آن نیز تن داد؟ آیا جنبه های مثبت آن در حدی هست که بتوان جنبه های منفی در پرتو آن نادیده گرفت؟ و آیا می توان جنبه های منفی را از میان برداشت و یا به حداقل رساند؟
از دید اقتصاد کلان، نقش بورس اوراق بهادار از چهار بعد قابل تامل است:
الف) تجهیز منابع مالی از طریق فروش اوراق قرضه و سهام یکی از مطمئن ترین راههای جمع آوری وجوه لازم برای سرمایه گذاری است. واحدهای تولیدی و تجاری به عوض استقراض از نظام بانکی می توانند تحت ضوابطی از طریق فروش سهام یا قرضه در بورس اوراق بهادار نیاز های مالی خود را تامین کنند.
اگر در گذشته ایجاد واحدهای کوچک با تامین سرمایه از سوی یک شخص یا یک خانواده میسر بود، امروزه دیگر تاسیس واحدهای بزرگ تولیدی و تجارتی چنان سرمایه انبوهی می طلبد که از توان مالی یک فرد یا یک خانواده خارج است. تولید انبوه که با اصل صرفه جویی های ناشی از ابعاد تولید توجیه می شود، مشخصه اقتصادهای پیشرفته امروزی است وتامین منابع مالی لازم برای ایجاد این گونه واحدها از طریق انتشار سهام و فروش آنها در بورس اوراق بهادار بهترین طریق تجهیز منابع شناخته شده است.
نمونه های سرمایه گذارهای بزرگ در اقتصاد امروز ایران فراوانند. ...
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
سابقه و تاریخچه بورس
1-بورس کالا
2-بورس اسعار
3-بورس اوراق بهادار
نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد
نقش بورس از دید سرمایه گذاران
نقش بورس از دید صادر کنندگان اوراق بهادار
داد و ستد در بورس اوراق بهادار
فهرست رسمی بورس
تابلوی قیمتها
کارگزاری در بورس اوراق بهادار
نحوه کار کارگزاران
بورس اوراق بهادار در ایران
بورس اوراق بهادار تهران
سازمان و نحوه اداره امور بورس تهران
مقررات حاکم بر نحوه انجام معاملات بورس
نحوه پذیرش اوراق بهادار در بورس
فعالیت بورس اوراق بهادار تهران
دوره اول: از بدو تاسیس تا 1357
دوره دوم: 1357 تا 1368
دوره سوم: از سال 1368 به بعد (دوره احیای بورس)
منابع
خرید و دانلود آنی فایل