مقاله ابعاد و علل آلودگی نفتی دریای خزر و تاثیرات آن

مقاله ابعاد و علل آلودگی نفتی دریای خزر و تاثیرات آن مقاله ابعاد و علل آلودگی نفتی دریای خزر و تاثیرات آن

دسته : تحقیق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 22 KB

تعداد صفحات : 12

بازدیدها : 150

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

مقاله ابعاد و علل آلودگی نفتی دریای خزر و تاثیرات آن

بررسی اثرات سوء زیست محیطی ناشی از آلودگی نفتی در دریای خزر

چکیده :
امروزه انواع آلودگی های محیط های آبی( اقیانوس ها ، دریاها ، دریاچه ها و رودها ) به دلیل اهمیت آنها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته اند . دریای خزر به عنوان بزرگ ترین دریاچه جهان نیز دچار انوع آلودگی ها می باشد . اگر چه بعضی از انواع آلودگی ها از مناطق ساحلی و مستقر در خشکی نشأت می گیرند ، اما عامل عمده آلودگی در دریای خزر آلودگی نفتی می باشد . مواد نفتی اگرچه در اندازه محدود توسط کشتی هایی بسار کهنه با تانگرهای کوچک با گنجایش کمتر از 500 تن در دریای خزر حمل می شوند و افزون بر آن بنادر فاقد محل دریافت و تسهیلات انبار کردن مناسب هستند ، از این رو خطر ریزش این مواد به دریا طی حمل و نقل قابل ملاحظه است . مطالعات و تحقیقات نشان می دهد که با توجه به کمتر بودن عمق دریای خزر در بخش شمالی و بیشتر بودن عملیات اکتشاف و استخراج نفت در این بخش و با توجه به جهت جریانات آب دریای خزر که به سمت بخش جنوبی است ، به نظر می رسد که عملیات حمل و نقل مواد نفتی بیشتر به ضرر بخش جنوبی است این دریا که ایران در آن قرار دارد تمام شود ، هرچند که به دلیل بیشتر بودن عمق دریا در بخش جنوبی ، این موضوع مد نظر قرار نگرفته است. با توجه به اهمیت دریای خزر از نظر شیلاتی ، اقلیمی و اقتصادی ضروری است که به موضوع آلودگی دریای خزر اهمیت ویژه داده شود .
در این مقاله سعی شده است که ابعاد و علل آلودگی نفتی دریای خزر و تاثیرات آن و همچنین راهکارهای مقابله با آن تا حدوده ی مشخص شود.  
...

راهکارهای مقابله با آلودگی نفتی

مشارکت فعال و مسئولانه کشورهای حاشیه دریای خزر در حفاظت این دریای بسته از آلودگی ها و رعایت ظرفیت های زیست محیطی در بهره برداری از منابع ، ساده ترین راه پیشگیری از بحران زیست محیطی دریای خزر به صورت قریب الوقوع می باشد . پسندیده است که دولت های منطقه هوشیار باشند تا محیط زیست کشور ونسل های آینده خویش را به توسعه اقتصادی نفروشند و از شرکت های سرمایه گذار در صنعت نفت رعایت ملاحظات زیست محیطی را خواستار باشند . منابع تجدید شونده مانند ماهیان خاویاری قادر هستند درآمد ارزی پایدار برای دولت های منطقه فراهم آورند . اهمیت این امر با توجه به آنکه ارزش یک کیلوگرم خاویار معادل حدود 100 بشکه نفت خام است آشکارتر می شود
...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید